ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Tuesday, March 27, 2012

ERL walk-in interview

Yeah babeh sesape yang ade bran nak acabar diri bawak lrt bole la g try...

Tarikh : 29 Mac 2012
Tempat : KLIA Arrival Hall, KL Sentral
Masa : Sesudah subuh bole g beratur tuk isi borang...

GOOD LUCK!!!!!!!!!


Saturday, March 10, 2012

Lagi 3 ari jer nak sambut anniversary yang ke 4...nak wat surprise ape ek tuk En Suami?

Thursday, March 8, 2012

Tudung Juma

Alamak weh aku da terbekenan tudung Juma ler plak...

 

Cantik tak tudung nih?Aku suke pasal de polka dot tuh...rase berseri jer muke ni bile pakai...pastu budget nanti pakai cun cam Juma ler kengkonon...hahaha sila muntah kat mangkuk tandas duduk yer...
Kalo de yang berminat nak nengok or nak membeli klik Tudung Juma

Wednesday, March 7, 2012

Penternak Kolestrol

Aku sekarang ngah jadik penternak kolestrol...Huhu semalam aku g la amik darah kat ETD (emergency trauma department) tuk cek kolestrol sebab dari kamis ritu kepala ni asyik la berdenyut...kua je result terkejut aku tengok bacaan tu 6.4...kalo ikutkan yang normal <5.2...LDL plak 1.4...stress aku memikirkannye...secara automatiknye aku terpakse lupekan makanan penternak kolestrol...huhu takpelah at least aku bole la diet kan camni...

"tompok-tompok kuning pada siku, pergelangan tangan, sudut mata atau di bahagian atas dan bawah kelopak mata. Tompok-tompok ini boleh berada dalam bilangan yang banyak ataupun satu sahaja. Tetapi perlu diingat, bukan semua orang yang mempunyai kandungan kolesterol yang tinggi dalam tubuh menunjukkan tanda-tanda seperti ini. Manakala bagi mereka yang gemuk, perokok atau mempunyai masalah darah tinggi adalah berkemungkinan besar mempunyai kandungan kolesterol yang tinggi dalam tubuh mereka"




Sunday, March 4, 2012

Terpaksa

Bertudunglah walaupun keadaan terpaksa. Solatlah walaupun keadaan terpaksa. Puasalah walau keadaan terpaksa. Kerana kewajiban itu memang kadang kala sifatnya terpaksa.



Dari keterpaksaan itu perlahan-lahan kita akan menemukan hikmah dan pada akhirnya hati pun menjadi ikhlas untuk beribadah kepadaNya. Jika harus menunggu keikhlasan hati lebih dulu untuk beribadah, sampai bila nak menunggu?


Hidayah bukan untuk ditunggu, melainkan dicari.....InsyaALLAH..


Ia ibarat makanan, jika tidak disuap, manakan ia masuk ke mulut..


Monday, February 27, 2012

Kekalkan kebahagiaan dalam perkahwinan

Setiap dari kita yang berkahwin sentiasa berusaha untuk terus mengekalkan kebahagiaan dalam rumah tangga kitekan...so rini aku nak kongsi tips untuk sume supaya rumah tangga kita sentiasa aman & bahagia...tapi sesekali tergigit lidah tu biase la kan....sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri...lalalala

- Sentiasa Bersyukur – Banyakkanlah rase bersyukur pada Allah dan terima pasangan kita seadanya. Allah pernah berjanji pada hamba-Nya, jikalau kamu bersyukur akan Aku tambah nikmat-Ku?
- Kawal Emosi dan Bermujahadah – Bersabarlah, jangan sakiti hati pasangan dan jangan berdendam, kerana walaupun semasa bergaduh rasa menang tetapi hakikatnya dua-dua kalah (rugi). Rumahtangga yang menjadi mangsa. Tutup mulut dengan memperbanyakkan zikir, baca quran dan jangan buang masa dengan perkara-perkara yang melalaikan.
- Baik sangka dengan pasangan - Dalam Islam sentiasa galakkan umatnya untuk berbaik sangka dengan sesama insan. Jadik praktikkan la dengan pasangan kita.
- Muhasabah Diri – Selalu minta ampun dengan Allah kerana kita hamba-Nya yang lemah tidak akan pernah lepas dari membuat kesilapan. Kenali hati budi pasangan, jadilah orang yang suka memaafkan dan meminta maaf. Jangan rasa rugi atau malu jika kita (terutama suami) meminta maaf terlebih dahulu.
- Sentuhan – Sentuhan boleh memberi seribu erti kebahagiaan. Sentuhan menandakan anda rasa kasih dan sayang pada pasangan anda. Apabila anda selalu menyentuh pasangan anda, pasangan anda tahu anda ambil berat akan dia.Tapi kalo nak bersentuh tu berpada-pada la kalo di khalayak ramai kan?
- Senyuman – Senyum tidak perlu kata apa-apa. Penuhi hari anda dengan ketawa bersama -sama dengan pasangan anda.Serius paling mujarab nak diamalkan.
- Komunikasi – Jangan simpan sesuatu perkara di dalam hati. Luahkan segalanya kepada pasangan anda. Pasangan yang bahagia selalunya menerima seadanya diri pasangan masing-masing. Apabila seorang bercakap, seorang mendengar. Ambil berat setiap perkara yang di utarakan oleh pasangan anda walaupun perkara tersebut remeh. Sering dalam hubungan suami isteri komunikasi selalu jadi penghalang.
- Memaafkan – Jangan marah tanpa sebab. Sentiasa memaafkan pasangan anda. Sekiranya pasangan membuat kesilapan lapangkan dada untuk memaafkannya. Ambik mase sendiri tuk

Sunday, February 26, 2012

Allergic

Huwaa aku keALLERGICan...adushhh gatal bangat ni...mesti korang nak taukan aku ni allergic kat bende ape...actually semalam aku gatal g pakai inai serbuk dari India tu kat rambut...mase basuh tu terkena la dekat belakang leher aku a.k.a tengkuk la kan...sekarang ni akibat dari tu kulit aku naik gatal-gatal kemerahan...tadi siang da pegi check..doc just bagi ubat makan & sapu je...dulu pun aku penah kene camni gak...tp mase tu aku guna die rambut...huhu merenyam seyh...sorry takde pic tuk di tunjuk...

Friday, February 17, 2012

Adakah????Jeng jeng jeng

Dalam seminggu ni aku ade rase sesuatu a.k.a simptom itu la...adakah kali ni rezeki kami lagi?Syukur Alhamdulillah andainya kali ni rezeki kami suami isteri setelah menunggu hampir 4 tahun menjelang 14 Mac nanti...ape pun tunggu jela yer pengumuman dari aku andai ade berita baik...

Mau Balik Jumpa Chenta Hati

Yippee sok da ckp 9  hari aku berjauhan ngan Chenta Hati a.k.a En Suami..Kenape 9 hari sebabnye aku ni keje shift..6 hari pagi or petang pastu 3 malam...pastu baru dapat cuti 3 ari..Macam yang korang tau aku ngan CH sekarang memang PJJ (Pasangan Jarak Jauh) sebab aku baru 7 bulan posting kat Hospital Kuala Pilah..Yang benonye aku da submit borang tukar mintak balik Putrajaya...tp until now belum ade sebarang jawapan dari KKM..hurmm orang lame kate kalo ikut prosedur sangat @ serah bulat-bulat kat dorang tu memang ler lambat...aku da cube carik orang yang nak tukar suke sama suke ngan aku tapi blom ketemuan lagi...Susah weh PJJ ni even kitorang blom ade anak lagi...

Tunggu kepulangan isteri kamu yer sambil nyanyi lagu Aishah Pulanglah...ahaksss

Teramatlah susah PJJ ni...Ape pun aku harapkan ade hikmah semua kehendak Allah ni...

Thursday, February 16, 2012



Saturday, February 11, 2012

Tekad nak kurangkan gula


Actually bende ni da lame aku pikirkan...aku nak reduce pengambilan gula...bagi aku semakin banyak aku amik makanan/minuman manis makin la perut aku ni buncit...kalo buncit kat bahagian bawah tu takde la malu sangat..tapi ni kat bahagian atas perut tu yang watkan aku segan...kat sini aku nak share beberape tips cane nak kurangkan gula dalam menu harian kite

* Minumlah air kosong berbanding minuman manis seperti air berkarbonat, air sirap dan kordial.

* Hadkan penggunaan gula, susu pekat manis, susu isian pekat manis dan krimer manis kepada satu sudu teh saja untuk setiap cawan minuman.

* Elak atau hadkan penggunaan gula dalam masakan. Sediakan kuih dan kek yang rendah kandungan gula.

* Elakkan snek dan minuman yang bergula di antara hidangan utama dan sebelum waktu tidur.

* Gantikan pencuci mulut seperti kuih, kek dan bubur dengan pilihan yang lebih sihat seperti buah-buahan.

* Baca senarai ramuan pada label. Elakkan produk makanan dan minuman yang mana gula tersenarai di bahagian awal

* Pilih produk makanan dan minuman yang dilabel `rendah gula' dan `bebas gula.

kredit tips dari blog ni

Aku nak carik jodoh...

Hehehe suspen tak tajuk entri rini?ngeh ngeh ngeh jangan salah paham okeh...tadi mak aku call die cakap adik aku yang bawah aku tu bagitau kat mak aku lebih kurang camni la..."kalo ade sesape yang mak berkenan kenalkan la kat abang..."Mak aku ni pun tepon la aku bagitau hasrat adik aku tu...kalo kat tempat aku keje ni ade nurse-nurse yang muda dari die 2-3 tahun yang berkenan kat mate aku ni bole la kenal-kenalkan...Aishh zaman camni pun ade lagi jodoh mak carikkan...actually adik aku ni sebelum ni penah la bape kali couple tapi sumenye tak menjadi...

Ciri-ciri adik aku ni :-
  • Umur 24 tahun
  • Keje kuli kat TV3...
  • Ade motor je sebijik
  • Tinggi 170++ berat 60kg
  • Kulit biase-biase aje...
  • Sopan-santun
  • Sukakan budak-budak
  • Selalu tolong aku bab kewangan
  • Lain-lain kene kenal dulu ngan tuan punye badan ler...
Orangnye yang dok sebelah aku tu...



Sunday, February 5, 2012

Follower blog Farah Lee (isteri Ally Iskandar)

Nak announce yang aku adelah follower ke 3500 untuk blog isteri Ally Iskandar Farah Lee...sesape berminat nak follow bley die bole klik Kunfayakun nama blog die..blog yang tulus...

Nampak tak tu?
Enter frame log orang femes...Haruslaaa

Masuk sekolah balik

Adeshh malu lak da tetua ni masuk sekolah balik...hehe jangan salah paham ek...aku masuk sekolah memandu..tapi malu gak la sebab da umo cenggini baru nak amik lesen...orang len da bley drift tapi aku baru ler nak belajau pegang stereng...tapi teruja beb pestime pegang stereng...nebes tu tetap ade gak...seb baik la dapat che'gu yang sangat baik...mekacih che'gu...dengan bangganye aku nak isytiharkan yang aku sekarang da ade lesen 'L'...tolong ler bagi aku can tok rase bangge sket ek kali ni...
ahaksss

aku idak la seslim model 'L' ni...




Thursday, February 2, 2012

tertanye kabar teman blog...

ermm ati tertanye2 ape kabar teman blog aku mimy hamid ...agaknye die da slmt deliver baby die ke?harap-harap selamat sumenye...tak sabar plak nak tengok anak die...


Tuesday, January 31, 2012

Dialog di kaunter

Satu petang kat kaunter pendaftaran pesakit HTAN

Petugas kaunter : Waris N****H...Encik alamat di mana?

Waris pesakit : Alamat blablabla...

Petugas kaunter : Ape hubungan dengan pesakit?

Waris pesakit : Isteri saya

Petugas kaunter : Isteri encik da kawin ke belum?

Waris pesakit : %$#@&*^

Celik Mata dan Jiwa Seorang Isteri

Meh rini nak share ngan sume para isteri & suami panduan untuk para isteri...maybe sikit sebanyak bole terkesan kat hati kite...nasihat ni tak khusus tuk kaum hawa ajer yer...



Sunday, January 29, 2012

Ikhlas hokehhh

Tetibe aku rase mulianye la bile kite keje kat hospital ni..lebih-lebih lagi kat hospital daerah camni..pasal yang datang tu kebanyakannye adalah orang yang kurang berkemampuan dari segi kewangan pastu yang datang pun adalah muke yang same baru bape ari discharge & masuk balik...dorang yang datang ni pun orang-orang tue...tapi kesian bile dorang ni da takde pendapatan pastu da skit asyik ulang alik hospital...hospital ni pun walaupun kerajaan tapi bil kene bayar gak..even kadang tu bil die tak banyak cam hospital private tapi ade jugak yang tak mampu bayar...so serahkan kat pegawai la nak bagi kurang bape...tapi ade jugak tu yang memang mampu tapi nak mintak kurang jugak sampai sanggup bertekak ngan pegawai...adoi laa...kekadang tu aku ni jadik tak sabar gak ngan manusia camni...

Ikhlaskan muke anda walaupun kene keje pagi raye...huwaaaa


SABAU JELA DAN BELAJAR UNTUK MENCINTAI PEKERJAAN YANG KITE ADE SEKARANG..IKHLASKAN DIRI...PEKERJAAN KAN SATU IBADAT

Duit syiling baru pun ade????

Aritu la mase g beli roti kat Melaka Sentral dak cashier tu pulangkan duit kat aku...aku ni siap la nak pulangkan duit syiling 20 sen baru tu kat dak tu balik...

aku:dik ni duit singapore kot...

cashier:xde la kak tu duit syiling baru...

aku:wat muka peliksss(sebenornye nak cover sebab xtau hal dalam negara sendiri)

hahaha padan muke ko...asal berite je tukar channel...sok kabau jarang nak beli...hikhik

pasni da tak gayat tengok duit baru...

Saturday, January 28, 2012

Zinger burger 49 days

Opppss jap2...hehe bukan la maksudnye aku makan zinger burger selama 49 hari berturut-turut...yang sebenaunye aku dok melayan cite korea 49 days sambil ngunyah zinger burger pembelanjaan kak Reka partner aku keje petang ni...hehe bole pulak layan korea sambil makan sambil keje...multitask hokeh...hehe takde la...da koje den dok daftar orang nak masuk wad..klo orang takde mase tu la baru wat keje sampingan nih...

Rakus...sila buka mulut lebar...

Layan gak cite ni

Cite ni pasal sorang pempuan ni die koma pas accident...ade 20 episod..die cume di bagi mase selame 49 hari tuk kumpul 3 titik air mate dari orang-orang yang ikhlas sayangkan die selain dari parents...macam-macam la yang die tempuh sepanjang 49 hari tu..tapi last die mati gak sebab organ dalam perut die pecah...aku nangis gak mase tu..

Seronok ari-ai camni...sok sape lagi nak belanja meh jangan memalu...

Asam pedas ikan dory

Edisi mari memasak kali ni aku try masak asam pedas ikan tapi gune filet ikan dory..hehe biase orang wat masak ikan sweet sour je kot...cane ek aku dapat idea ni...ang sebetulnye ritu pas jenjalan ngan En Somi g boling ngan makan eskrem tu kitorang g carrefour nak g carik ikan...En Somi request nak mkn asam pedas plak...tapi tang2 tu la kat carrefour takde ikan langsung..yang hado ikan bangkai pecah perut mate merah...hoho pale da ligat nak mintak En Somi pegi pasar kang die malas tarik muko ngan den...adehh cane ni erk...tuptup terlintas nak try ikan dory la wat asam pedas...make tercipta la resepi aku...

Asam Pedas Ikan Dory

700g (fillet ikan dory)
Cili kering 15-20 biji (kisar)
Bawang Merah 3 biji (kisar)
Bawang Putih 2 ulas (kisar)
Seinci kunyit hidup (kisar) - fungsi untuk hilangkan rase hanyir
Serai sebatang (ketuk-ketuk)
Daun Kari setangkai
Daun kesum
Bendi
Air asam jawa 

Tumis bahan kisar tadi sampai garing.Campak dari jauh daun kari ngan serai tadi.Da garing tu masukkan air asam jawa, garam, perasa aku guna gula sesudu je.Biarkan mendidih baru masukkan ikan tu sebab takut hancurkan.Masukkan gak bendi skali.Biarkan mendidih sampai ikan masak.Bole la dihidangkan...

Camni la ghopenye mase memule tumis tu

Filet ikan dory yang da potong mengikut cite rase

Tumbuhan yang nak dimasukkan dalam tumisan tadi

Ghope tumisan  yang da garing

Da siap...

Marilah bersantap....

Bermanjean berdatingan...

Ishhh tak puasnye berdating kat Melake berduaan ritu..Khamis ritu kitorang sambung edisi khas berdating ngan aktiviti mari menggolek bola boling ngan makan eskrem kat Alamanda sajok...muahhhaha seronotnye...takdo la terer pun tapi memain mengeratkan hubungan...aku bole kalah ngan En Somi lagi..ooohh tidak...nengok gambar jom...

En Somi menggolek bola bolingnye walaupun gaya ke laut

Eskrem mahal rase biase jerk pun...Yang ni perisa black forest

Yang sebetulnye gambar ni amik mase eskrem hanya tggl waffle jerk...hehehe

Nampak tak rege tu?Ni pestime makan eskrem mahal...1 skop RM12.90+waffle RM2.00

Ape pun best sangat dapat mengeratkan hubungan ini...Nak lagii

Tuesday, January 24, 2012

Bau ketiak suami penenang stress

Aiyakk tajuk n3 kali ni agak panas..kali ni aku nak bawa fakta ni yer pasalnye memang aku da try...korang percaye tak bile korang ngah stress even tak stress pun bile korang cium bau ketiak hubby korang maka akan berterbangan la sress itu...tapi berpade2 la kalo nak cium pun kan...jangan la pulak mase die baru balik dari joging ketiak ngah nangis tu korang terus g cium...itu bukan menghilangkan stress tu mendatangkan penyakit namenye...ICU tempatnye nanti...


Bahagian Biologi Manusia di University Pensylvania beberapa tahun lalu. Kajian yang dilakukan kat sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan dan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan The American Biology Journal of Reproduction, sebelum ini bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik.Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.

Pasni bile stress je bole la cium ketiak suami masing-masing...tp kalo yang belum kawin tu jangan plak nak g cium ketiak suami orang lain..hikhikhik...artikel ini ditujukan khas buat pasangan yang sah bernikah yer...

Sunday, January 22, 2012

Sayang pun biar la berpada-pada

Hehe ayat tak menahan..sume kejadian Allah yang bernyawa pasti de perasaan ni...S.A.Y.A.N.G..syang ibu pada anak..sayang anak pada ibubapa..sayang pada haiwan..tapi arini aku nak kongsi tips cam mane nak menyayangi...tapi lebih kepada sayangkan kekasih la...


1. Sayangi die dengan hati, bukan dengan perasaan. Kalau kite letakkan sesuatu hubungan tu berdasarkan perasaan, kelak akan gagal sebab perasaan kite ni sentiasa berubah dari masa ke semasa.Macam pantai dihempas ombak...Yang ni susah sket sebab biasenye memang kite ikut perasaan je kan..

2. Sayangi die seadanya. Die sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang die kerana sekali korang ubah die, selamanya kite akan terus mengubah diri die.Haa yang ni penting sebab bile kite ubah die ikut citarase sendiri make die akan kekal dengan kite sementare saje...

3. Sayangi die sepenuh hati. Sesungguhnya die telah banyak bekorban untuk kite. Dengan kelebihan yang ada pada die, die boleh je nak jalin hubungan dengan orang lain yang lagi sempurna tapi kerana cinta yang mendalam, die telah memilih kite.So jangan la korang sanggup nak main tarik tali dengan keluhuran cinta die.Sekali kite da lukekan hati seseorang kite takkan dapat balik hati die yang dulu...

4. Hormati pendirian dan keputusan die. Jangan nak merayu dan jangan nak cipta alasan biar die nak terima korang sebab nanti yang korang akan dapat hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati..Haa ni lagi bahaya...jangan wat ye dek non..

Sekian tips dari doktor...

Cousin's new born

Si kecik ni sangat bertuah sebab dilahirkan di negara orang; Ireland...Actually ni anak cousin aku yang dok kat Ireland tu..Da dapat sepasang anak die..Dulu mase kecik2 kitorang rapat sangat..aku suke pegi rumah die bile cuti sekolah..Comel je kan baby bambam ni name die Alyaa Khalisya..Muke die copy paste abang die Amirul Khalish..Jom layan gambar...

Alyya after 14 hours of life..lahir 12/1/2012 22:02

 Baby Alyaa confuse..

Ni si abang..same kan muke dorang...

Tak sabar nak tunggu dorang balik Mesia...

Friday, January 20, 2012

Al-fatihah wat Izwan Pilus

Bukak fb tadi kawan sume sibuk update Izwan Pilus meninggal dunia pada jam 6.15 petang tadi di Hospital Pusrawi, Jalan Tun Razak KL akibat dari blood poison.Aku actually tak minat die pun.Ape pun al-Fatihah untuk Arwah Khairul Izwan Pilus, 32.

Gambar terakhir beliau mase ditahan di wad..

Kesedapan...

Adehh..tadi pagi projek besar mengemas rumah..Fuhh menangis ketiak mencuci rumah nak menghilangkan bau kucing pas sume kucing2 tu dah dipindahkan...Nak cite sedey sikit..sume kucing aku terpakse aku & en. somi pindahkan dengan alasan rumah kami ade gangguan mahkluk halus pihak berkuasa  quarters tempat kitorang menginap..Biase la da name pun quarters mane bole bele menatang pun kan..huhu tp nak wat cane kitorang rela pakse la pindahkan dorang kat Pusat Jagaan Kucing (PJK) seramai 9 ekor manakala (sila guna perkataan skema ya) 2 ekor lagi nasib de orang yg sudi adopt...Ok berbalik pada cite asal..pas selesai mengemas tadi tu dengan kepenatan & kebasahan ketiak kitorang order Domino's je...aku order on phone je..order tuk 4 org mkn..sbnrnye aku bukan dengar sangat pe menu yang die recommend pasalnye suare die punye la kuat yakni nyaring...pas cakap nak topping ape & die repeat menu pastu harge skali just tunggu lagi setengah jam pizza pun sampai..tapi kan Domino's ni memang bagus ar sebab dorang janji sampai dalam 30 minit maka sampai la dalam mase tu gak..wah bile sampai je memasing kemain tak menyempat...skali aku tengok eh apsal yang 1 ni nipis plak ni?ni yang rase nak marah..tapi skali en somi tarik nak masuk dalam piring peh meleleh cheese..yummyyy tak terkate kesedapan pizza baru ni...korang tak cube ke?jangan tanye mane gambar bukti aku makan bende alah n sebabnye sume da melahap tak sempat nak snap gambar...ampunnn

dasar tamak order set yang ni..amat berbaloi la kan...

 ni la die pizza baru yang aku dok try tu..sedap sehh..topping pun memang aku mintak beef papperoni..

Wednesday, January 18, 2012

Home deco simple sajok...

Meh layan gambar home deco yang simple but nice nih...
Mencuci mata di petang rabu..
.Ade unsur MERAH yer di sini...
Woww I like gituu...






Simple jer kan...senang nak kemas...

Blog Resepi Pilihan Hati

Arini aku nak review blog pilihan aku tuk refer resepi...Mari kite lihat sapa yang kena...



komen aku tuk  blog ni resepi die sgt menarik dari segi rupe..tp aku blom try lagi resepi die.

lagi 1 blog yang aku nak kongsikan ni pun same menarik gak dengan yang tadi.


So yang kat lua sane kalo rase nak cube resepi dorang ni bole la view kat link yang aku attach tu...

Selamat beramal mencuba.




Tuesday, January 17, 2012

Pengalaman aku gune VCO

Assalammualaikum

 Rini aku nak share ngn korang pengalaman aku gunakan produk VCO ni.Aku da guna dekat sebotol la.Memule gune tu aku mmg xperasan keberkesanan produk ni kat aku. Tp 2 bende yg maybe kebetulan berlaku kat aku.last 2 months aku disahkan +ve pregnant.Pas dah sah tu aku stop ambil VCO ni sebab takut effect kt baby.Tapi di takdirkan Allah kandungan aku dapat bertahan setakat 2 bulan je.Takpelah kan..Pastukan orang tegur saiz aku cam mengecik sket.Hehehe sukenye..

Ok sume kt sini aku nak share korang antara kebaikan VCO ni.

- Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
- Mengurangkan masalah jerawat, berminyak, dan kering.
- Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.(agaknye la yg aku rasa)
- Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
- Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
- Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin
- Melindungi tubuh daripada kanser.
- Jerawat cepat susut
- Mengembalikan kitaran haid yg normal(ni pun aku rase)
- Sistem penghadaman lebih baik
- Kesuburan(yup aku alami)
- Kurangkan rasa senggugut
- Batuk dan Selsema cepat hilang
- Mengurangkan tidur berdengkur(hehe En Somi kate sekarang da kurang sket)

Monday, January 16, 2012

Kemungkinan hamil semula lepas keguguran

Aku miscarriage bulan lepas 20.12.2011.Until now aku belum datang period yang pertama lagi sejak tu.ade kamungkinan da lekat balik ke ek?Kalo ade alhamdulillah.Kami somi is3 bersyukur yang amat.Kesian si somi da kepingin sangat nak ade anak sendiri...

Ya Allah permudahkanlah urusanku untuk mendapatkan zuriat sendiri...Aminnnn

takde pape yg penting...

Hurmmm malas je rase nak tinggalkan hubby kt rmh ktrg kt Putrajaya.tp aku kne balik Pilah gak sbb nak kais pagi ptg siang malam kt cni utk bersuap-suap nasi sesuap nasi.Tapi rini hubby rajin antakan smpi Semban naik komuter.hehe seronok tak terkire tp bile nak berpisah tu yg sedey.Aku cam biase mmg standby tisu la kan.Hubby siap ckp nak ikut aku balik cni.Huhuhu lagi la aku rase sedey.Tp xpe la minggu depan nk jumpa semula dah.


Biarlah aku cepat-cepat dapat pindah dekat ngn hubby aku.Orang cakap PJJ cam aku ni berisiko.Memang pun...