ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Thursday, May 30, 2013

Omelan comel..

Assalammualaikum..

Hamboi sejak-sejak baru balik berkursus kat Kelantan ni terus bagi salam..Hahaha.Ye untuk pengetahuan aku berkursus kat Pusat Latihan Kesihatan Tumpat sejak 23hb-28hb aritu..Hoih kemain lama.Sebenarnya yang lama kemain tu hanyalah perjalanan.Kalau da nama naik bas tu lama la jadiknya.Rombongan cik Kiah kalau tak benti makan lama bukan la rombongan cik Kiah namanya.So perjalanan yang patut leh amik masa dalam 8 jam kot jadik 10 jam..Keras bontot ahkak..Penyet terus da takde lagi bontot Kim Kardashian..

Balik tu lagi la lama.Dari sana gerak kul 8.30 pagi camtu sampai HKL kul 6.45 petang..Hadoii terseksa aku rasa.Tobat pasni tak hingin aku nak g berkursus kat sana lagi.Sanggup aku join kursus anjuran INTAN.HKL  memang akan anta staf kursus jejauh kat sana.Katanya budget kecik nak cari hotel sume tuh.Pasal tempat ni memang menyahut seruan kerajaan sangat la.."PERBELANJAAN BERHEMAH" katanya..pasal tempat ni kita kasik wat entry lain la eh..Ade gak modal nak berkarya..berkarya la sangat ko Yani..

Kat sana kursus tu xde la sangat.Berjalan je lebih.Nasib la leklok baru pas gaji.Kalau tak memang aku awal-awal da cancel nama.

Arini masuk keje pas sambung cuti semalam.Sampai tadi tengok atas meje hamboi meriah kemain.STRESS aku pepagi yang dingin..Kat sini memang la kan.Tak dapek do ekau nak goyang kaki goyang bontot keje..Pas punch card je terus dok kat meja ok tu tipu..Pas punch card kasik sejuk sket badan pegi menyantap kasik perut gembira baru start wat keje sampai la tengahari perut mintak isi lagi..(makan je ko kan tu pasal dok sebelah peti ais da sama besau)..Sesekali tu da agak tegang otot blogwalking jap sambaung balik sampai la ke petang..Sharp kul 5 ptg punch balik..Nak stay kat sini sejam 2 memang tak la..Sebab aku nanti jadik tak tenteram asyik dok ingatkan rumah..Aku ni jenis pape pun laki lagi utama..Kecuali bab mak ngan adik-beradik aku la..

Hokey thankss buang masa korang buntangkan mata baca entry tak berpekdah aku ni..

Nota kaki:kad reader rosak ler pulak..Tu la pasal entry aku banyak yang tak bergambau..

Tuesday, May 21, 2013

Suami pemalas!!!





Kalau tanya kat kebanyakan isteri mesti pernah or selalu jumpa ngan situasi suami balik keje je lepak depan tv goyang kaki pastu siap order air..Amboii ingat wife ni mamak teh tarik ker?Ini da mendatangkan kemarahan.Kita pun penat jugakkan balik keje..Die ingat dia sorang je ke yang keje?Mula la mulut ni ringan je nak berzikirkan..Hahaha aku paham tu..Tapi teman idok ler gitu..Aku bukan reti nak membebel-bebel ni skali kang Nas jerkah aku gigil lutut pastu kang senyap je bawak ke tdo nangis sorang-sorang..Paling tak puas ati pun adjust muncung kasik panjang boleh gantung hanger bak kata mak aku pastu wat keje biar de bunyik kuat sket ala-ala hempas-hempas..



Hamboi aku cam nak ngadu je kan..Aku sebenaunye nak share pasal nape laki kite jadik cam gitu..Pasal orang lelaki ni diekan ade hormon testosteron.Tapi pempuan pun ade k yang hormon testosteron terlebih sudah ni..Contoh cam aku nih..Tengok bulu kaki ya hampun hutan katulistiwa ulor, gajah, vavi hutan pun hade..Merapik lak aku..Mesti korang dok tanya ape la yg aku nak share skrg ni?

Lelaki ni kalau time hormon testosteron dorang tgh high time tu la keRAJINan dorang tu datang.Time tu jugak la syahwat dorang tu mencanak-canak..Thi3..So menurut kajian hormon testosteron ni banyak di waktu pagi dan berkurang bila dah petang..Tu la sebabnya balik keje terus dorang camtu.Tapi bergantung jugak kalau masih banyak hormon tu maka rajin ler dorang..

So kita sebagai sang isteri ni pasni jangan la dok pokpek-pokpek  kat laki kite..Kalo nak mintak tolong tu biau ler secara berhemah..Contoh cam "laling ucuk anje meh tolong sat dinda basuh piuk belanga ni.."..Haha pastu laki korang pun sound awak ni da kenapa meroyan ke hape?Hahaha lebih kurang camtu la ayat kasik anje-anje sket baru zass hormon dorang naik terus infinity..Sepantas kilat g tolong korang.

Korang boleh refer artikel drzubaidi ni..

Sunday, May 19, 2013

Mencari insurans kereta

Aku ni baru nak masuk setahun pakai keta.Ilmu pasal keta ni zero.So ujung bulan 7 ni baru nak setahun.Hoii la sangap gak sebab time raya kan masa tu.Mana nakpikir budget tuk raya pastu nak renew roadtax lagi.So dari sekarang aku da start survey mane 1 syarikat insurans yang offer murah & berbaloi ngan apa aku bayar.

Memula ingat nak teruskan je ngan insurans skrg.Takaful Malaysia kot taksilap aku..Haha nampak sangat jenis yang tak amik peduli sangat..Aku de gak tanye2 orang biase kalo nak renew roadtax tuk tahun kedua tu nak budget dalam bape?Ade yang kata dalam RM1300 camtu.Ok la sebab aku pun de standby duit pun dlm 1k.So tinggal nak tambah balance jela.

So ritu dapat quotation dari AXA.Net premium RM989.12.Siap cover windscreen.Aku memang nak cari insurans yang de cover windscreen.So ni aku rasa cam da ok kot.

Recommended Agreed Value: RM37000
Gross Premium: RM1185.50
Less 25% NCD: RM296.38
Windscreen (RM600): RM90.00
Stamp Duty: RM10.00
Net Premium Payable: RM989.12

Kat sini aku nak share website yang bole bantu korang tuk wat semakan insurans.insuranceinfo.com.my.Hopefully boleh membantu la sket-sket kan.

Ni contoh yang calculation yang aku wat.Aku compare ngan harga yang AXA offer tu kire tak banyak la beza pun kan.


Tapi aku still ngah survey mana yang better tuk aku pilih.Kalo korang de suggestion bole la tolong aku nak buat pilihan.

Wednesday, May 15, 2013

I like organizing...

Aku sekarang ni ngah gile organize segala mak nenek kat rumah tu.Ni gara-gara terpengaruh ngan suesukasusun..Terus aku pun hari-hari dok gugel cari idea menyusun atur ni..Ewahh suke sangat aku..Ahad ritu pun bangun awal.Tak plan pun memula nak mengemas sangat.Alih-alih cuci bekas-bekas dalam gobok tu siap jemur ko bawah matahari..Over aku..Pastu terus teringat orang dedulu kan kalau wat kuih raya bekas yang nak simpan kuih tu jemur dulu bagi kene pancaran matahari.Motipnye biar kuih tahan lama tak cepat lemau or berkulat..Siap dengan periuk rice cooker tu aku jemur.Hahaha pasal de akak kat opis aku ni bagi petua tu biar nasi tak cepat basi.Yang ni aku tak tau betul ke tak pasal ritu nasi tak sempat basi da abis makan.Hahaha..Melalut suda

Aku nak share ngan korang some blog yang aku refer tuk curik idea.

http://pinterest.com - Ni memang best.De nampak tadi idea shoe hanger..Tu next projek aku la..

http://suesukasusun.blogspot.com/ - Pencetus idea aku

http://susunatursioca.blogspot.com/ - Blog ni pun bagus tau..Sekarang de contest organizing.Bole la korang join

Tu antaranya la yang aku wat refer.Banyak lagi tapi tak larat den nak letak kat sini.Soon aku update projek aku yang da berjaya tu..Serius weh da siap tu kan tenang je jiwa ni rasa nak masuk dapur.Kalau boleh nak tido kat dapur tu..Hahaha..

Kene kejar..


Sape kat sini pernah jumpa ngan pakcik ni?Kalo area KL memang selalu la bole jumpa dengan pakcik ni.Pakcik ni ilmu matematik die memang mengkagumkan eh betul ke eja ni?Aku pun tak sure yang die ni weng ke tak.

Ok aku bukan nak cite sangat pasal pakcik ni.Cume dulu aku pernah de skandal kaitan ngan pakcik ni.Cite die camni.Masa tu aku ngan 2 orang kawan aku masa keje kat CIMB Jln TAR dulu ngah jalan lenggang mak Jah bawak perut pas lunch kat Maju Junction.Kebetulan lak masa tu kitorang sume memang free hair.Masa tu pakcik ni kebetulan ade kat situ.Ko tau boleh lak die jerit kat kitorang cakap "ape punye pempuan ni tak pakai tudung tak tutp aurat...blablabla"..Hahaha lawak masa tu kitorang memasing da kelam-kabut nak lintas lelaju jalan nak lari dari pakcik ni.Sesambil tu memasing cakap weh jalan cepat weh kang die ikut masuk building tu mampos kite..Hahaha kalo ingat balik memang lawak la masa tu.Malu pun de jugak pasal kene tegur camtukan.

Tuesday, May 7, 2013

Mental...

Tadi pas lunch g melawat someone kat HKL ni.Ajak la skali akauntan aku Pn Nor.Kebetulan kitorang aku la memang readers blog die.Actually memang tak tau pun die wad mana.Tapi dah memang aku keje sini so amik chance ni la g melawat atas pasport staf sini.Hehe yela datang pun tadi memang bukan time melawat.

Tapi yang nak citekn kat sini adalah pasal benda lain.Takde nak amik port sangat tapi rasa cam dimalukan jugak la.Masa naik lif tu aku ngan Pn Nor ni paling last dapat masuk & memang penuh.Lif masa tu memang penuh la.Sebelum tu ade couple ni masuk dulu.Awek die ni ketegori lawo la jugekk.Badan slim pakai bulu mata pelsu ala2 Cik Ta.Berbaju yang bergerak sket bole terserlah perut.Nasib la perut ko tu flat dik oii..Kalo tak da sama cam aci yang pakai sari tu.Gagaga..Balak die tu plak ala-ala je..

Korang tau la kan fizikal aku cane.Pn Nor lak jenis besar & tinggi..Masuk tu lif tu cam lambat nak tutup.Biasa la kan lif hospital memang lambat nak tutup.Tapi mamat ni boleh lak sound 'Apsal tak tutup ni berat sangat ke?'Time tu aku bole nampak ok ngan ekor mata aku die gelak-gelak.Pastu disambut lak oleh sorang Indian ni gelak skali. Hello dik baru dapat awek meletops sket ko da riak eh..Sok da kawin kasik tengok badan ada kembang takda kembang?Puiii