ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Sunday, January 22, 2012

Sayang pun biar la berpada-pada

Hehe ayat tak menahan..sume kejadian Allah yang bernyawa pasti de perasaan ni...S.A.Y.A.N.G..syang ibu pada anak..sayang anak pada ibubapa..sayang pada haiwan..tapi arini aku nak kongsi tips cam mane nak menyayangi...tapi lebih kepada sayangkan kekasih la...


1. Sayangi die dengan hati, bukan dengan perasaan. Kalau kite letakkan sesuatu hubungan tu berdasarkan perasaan, kelak akan gagal sebab perasaan kite ni sentiasa berubah dari masa ke semasa.Macam pantai dihempas ombak...Yang ni susah sket sebab biasenye memang kite ikut perasaan je kan..

2. Sayangi die seadanya. Die sememangnya seorang yang istimewa dan biarkan ianya kekal begitu. Jangan sesekali terfikir untuk mengubah apa-apa tentang die kerana sekali korang ubah die, selamanya kite akan terus mengubah diri die.Haa yang ni penting sebab bile kite ubah die ikut citarase sendiri make die akan kekal dengan kite sementare saje...

3. Sayangi die sepenuh hati. Sesungguhnya die telah banyak bekorban untuk kite. Dengan kelebihan yang ada pada die, die boleh je nak jalin hubungan dengan orang lain yang lagi sempurna tapi kerana cinta yang mendalam, die telah memilih kite.So jangan la korang sanggup nak main tarik tali dengan keluhuran cinta die.Sekali kite da lukekan hati seseorang kite takkan dapat balik hati die yang dulu...

4. Hormati pendirian dan keputusan die. Jangan nak merayu dan jangan nak cipta alasan biar die nak terima korang sebab nanti yang korang akan dapat hanyalah cinta simpati dan bukannya cinta setulus hati..Haa ni lagi bahaya...jangan wat ye dek non..

Sekian tips dari doktor...

1 comment:

  1. sayang sayang sayang sayang sayang...baca ngan nada berbagaia versi..marah, suka, cinta, benci...byk definisi tau

    ReplyDelete