ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Saturday, January 28, 2012

Zinger burger 49 days

Opppss jap2...hehe bukan la maksudnye aku makan zinger burger selama 49 hari berturut-turut...yang sebenaunye aku dok melayan cite korea 49 days sambil ngunyah zinger burger pembelanjaan kak Reka partner aku keje petang ni...hehe bole pulak layan korea sambil makan sambil keje...multitask hokeh...hehe takde la...da koje den dok daftar orang nak masuk wad..klo orang takde mase tu la baru wat keje sampingan nih...

Rakus...sila buka mulut lebar...

Layan gak cite ni

Cite ni pasal sorang pempuan ni die koma pas accident...ade 20 episod..die cume di bagi mase selame 49 hari tuk kumpul 3 titik air mate dari orang-orang yang ikhlas sayangkan die selain dari parents...macam-macam la yang die tempuh sepanjang 49 hari tu..tapi last die mati gak sebab organ dalam perut die pecah...aku nangis gak mase tu..

Seronok ari-ai camni...sok sape lagi nak belanja meh jangan memalu...

Asam pedas ikan dory

Edisi mari memasak kali ni aku try masak asam pedas ikan tapi gune filet ikan dory..hehe biase orang wat masak ikan sweet sour je kot...cane ek aku dapat idea ni...ang sebetulnye ritu pas jenjalan ngan En Somi g boling ngan makan eskrem tu kitorang g carrefour nak g carik ikan...En Somi request nak mkn asam pedas plak...tapi tang2 tu la kat carrefour takde ikan langsung..yang hado ikan bangkai pecah perut mate merah...hoho pale da ligat nak mintak En Somi pegi pasar kang die malas tarik muko ngan den...adehh cane ni erk...tuptup terlintas nak try ikan dory la wat asam pedas...make tercipta la resepi aku...

Asam Pedas Ikan Dory

700g (fillet ikan dory)
Cili kering 15-20 biji (kisar)
Bawang Merah 3 biji (kisar)
Bawang Putih 2 ulas (kisar)
Seinci kunyit hidup (kisar) - fungsi untuk hilangkan rase hanyir
Serai sebatang (ketuk-ketuk)
Daun Kari setangkai
Daun kesum
Bendi
Air asam jawa 

Tumis bahan kisar tadi sampai garing.Campak dari jauh daun kari ngan serai tadi.Da garing tu masukkan air asam jawa, garam, perasa aku guna gula sesudu je.Biarkan mendidih baru masukkan ikan tu sebab takut hancurkan.Masukkan gak bendi skali.Biarkan mendidih sampai ikan masak.Bole la dihidangkan...

Camni la ghopenye mase memule tumis tu

Filet ikan dory yang da potong mengikut cite rase

Tumbuhan yang nak dimasukkan dalam tumisan tadi

Ghope tumisan  yang da garing

Da siap...

Marilah bersantap....

Bermanjean berdatingan...

Ishhh tak puasnye berdating kat Melake berduaan ritu..Khamis ritu kitorang sambung edisi khas berdating ngan aktiviti mari menggolek bola boling ngan makan eskrem kat Alamanda sajok...muahhhaha seronotnye...takdo la terer pun tapi memain mengeratkan hubungan...aku bole kalah ngan En Somi lagi..ooohh tidak...nengok gambar jom...

En Somi menggolek bola bolingnye walaupun gaya ke laut

Eskrem mahal rase biase jerk pun...Yang ni perisa black forest

Yang sebetulnye gambar ni amik mase eskrem hanya tggl waffle jerk...hehehe

Nampak tak rege tu?Ni pestime makan eskrem mahal...1 skop RM12.90+waffle RM2.00

Ape pun best sangat dapat mengeratkan hubungan ini...Nak lagii