ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Saturday, April 30, 2011

Royal wedding cake - Prince William & Kate

Jom layan diorang punye wedding cake...

Ni die masterpiece Fiona Cairns...

Ko tgk tu bape ramai nak org yg nk kene siapkan kek ni...Amik mase 5 mggu start dr design smpi siap cmni

Final touch

Kek ni pilihan Will & Kate yang mmg sukekan kek buah-buahan

Cantik an bunge rose tu...Auwww suke mak nok...


Thursday, April 14, 2011

refreshing

lame gak aku tak hapdet menatang nih...aku kegurunan idea...

rini aku nak cite pasal satu dialog usop dalam antu kak limah balik rumah tu...
"itu le teman da kabo pentingnye english education"

kisahnye pagi tadi le...mase aku jge kaunter tu de sorang chinese ni dtg kat kaunter aku..da setel sume die tanye "where is ladies" aku terus le tunjuk jalannye...ce korang bayangkan klo aku ni tak paham ladies yg diemaksudkan tu hape mesti aku jawab camni "u lady i lady so we are ladies"..
.hahaha klaka tak..takpela klo tak klaka...

Sunday, April 3, 2011

Like owner like cat

Hahaha...cane tu bile manusia da same ngan kucing...

Jerry kuat tido

Jerry tido lagi...comelnyeeee

Hobi ktrg same je...TIDO MAKAN...yeah...
smlm je die bole mkn 4 ekor ekon sardin...
die ni demand sket tamau makan smart heart cam 2ekor lg tu...
Gedik betul...memule aku ingat die tak suke kan smart heart aku pun beli la friskies...rupenye mmg die tak sume biscuit...chet aku pun terpaksela membelikan ikan untuknye...

Aalahai Jerry cayang....

Duit duit di mane ko duit...

WahAhad pun da ptg ni...adeh tak sukenye aku nak menempuh hari Isnin....Kene bangun awl lagi...Monday blues lagi...tapaku ni bukan setakat monday je ari2 pun aku blues gang jugak...

poie pokan naik basikal...naik basikal...tongah hari tongah paneh...dush2 ape ko mengarut ni hah...

aku rininak bincangkan topik duit...sume org suke duitkan...korang mesti penah verangan kan ngah jalan2 tetibe korang tersepak gumpalan duit dalam kain...skali bukak wah de duit la seriban 2 riban...aku mmg slalu verangan camtu...tu pun klo bukak de duit kalo bukak de tangkal antu plak ikut korang balik umah...hehehe...pengaruh tv tul dushhh...

tu baru mukadimah je...topik sebenar aku ialah...jeng jeng jeng

'Pengaruh duit dalam alam perkahwinan'

Penah dgr tak kes org bercerai sbb duit?byk da kan kes camni...adakah kerana mereka tu mate duitan..tu aku blom ade bukti la...tp dgn zaman skrg ni kan sape ckp duit tu tak pntg..nak mkn duit, nk beli baju duit, yang da de ank nak beli susu, pampers, duit pengasuh mcm2 lagi la...so bile sume tu perlu dipenuhi de pasangan yang mmg tak dpt memenuhi keperluan tu terpakse la keje smpi lewat mlm.pastu bukan stakat 1 keje terpakse wat 2 keje hanye kerana nk memenuhi keperluan tu...tu pasal krg mase tuk family tuk didik ank2 ngan sewajarnye...ank2 membesar tanpe perhatian mak bapak sewajarnye...jd pe diorg wat pun mak bapak xtau...tu sbb gejala sosial ni kebanyakannye terjadi kt ank2 dr keluarga beroendapatan sederhana & rendah...tu pendapat aku la..


tp tu bg yg bermasalah duit..bg yg berpendapatan berlebihan plak bukan stakat memenuhi keperluan tp da smpi tahap memenuhi kehendak...tu yang bile soping tak hengat beli handbag rege ribu riban pun sanggup...pe salah diorang bantu golongan yg memerlukan...kat Mesia ni de tak 'Bank makanan' cam kt US tu...aku tak pasti sgt pasal info ni...


Homeless ramaikan kt lua sane tu...ade pihak yang sudi bantu tp blom cukup tuk menanmpung bilangan homeless yg adekan...

Saturday, April 2, 2011

Bukan diriku

Akademi fantasia da mule kan...Mentor pun da 2 minggu aku rase menerjah kat tv3 tu...tp setakat ni aku belum penah lagi tonton...



Actually aku memang tak brape nak minat ngan rancangan realiti tv berbentuk nyanyian & lakonan nih...pasal ape tu aku pun tak tau ler...Isnin ni dtang opis mesti sume bercerite pasal AF nih..adeh pe la penangan rancangan realiti ni kan...agaknye aku ni tak suke nengok rancangan tu sebab aku memang tak pandai nilai pitching melodi ape sume tuh...hahaha aku tiade pakej music dalam diriku..tp dgr music aku suke la...

tok korang yang suke layan rancangan nih layan la beb...

Masterchef

Hohoho Astro nak terbitkan rancangan Masterchef Mesia...Huh aku teruje nih...da dapat agak bile tgk channel 710 de rancangan Masterchef US, Masterchef Australia ngan Masterchef Junior Mesia mesti nak ikut terbitkan gak...

Aku nih verangan nak masuk...chett ade hati ko setakat masak lauk Melayu ko bole la..tekak makan belacan cencaluk ade hati nak masuk rancangan nih..skali kang die bagi ko ikan salmon hape ko nk masak?masak kari?hahaha jgn verangan la...masuk rancangan jaguh kampung kat astro warna tu pun blom tentu ko lepas nyah...
abg Jaapau Onn agak2 klo aku nak join rancangan ni ko bagi tak aku masuk?

Ape pun aku tetap sokong rancangan Masterchef versi Mesia...

Friday, April 1, 2011

aku peminat Adam Sandler

Bedtime stories
You don't mess with Zohan
Click
Spanglish
50 first date (de cite melayu tiru cite ni tp aku tak ingat name drama tu)
Anger management
Mr. Deeds
The Animal
Big Daddy
Happy gilmore
Mixed Nuts
Coneheads

Tu antare senarai filem lakonan Adam Sandler yang penah aku tengok...
Aku suke lakonan die yang bersahaje tu..Tapi yang paling aku suke tengok filem The Animal ngan You dont mess with Zohan...klo ko perasan de mamat lagi sorang dalam ape je cite Adam Sandler mesti die ade...Ni ha mamat yang berkenaan tu...

Die ni memang lawak giler...suke wat tah pape...kire die ni pelengkap la dlm cite Adam Sandler...Aku tak sabar nak tunggu filem terbaru die IHate You, Dad yang akan kua 22 Jun 2012...Mesti lawak giler ahhh

WATEVER....

Good news - Gaji naik 30 sen dariRM 53.70/sehari kepada RM 54.00/sehari
(masuk toilet pun 3o sen per entry)
Bad news - OT kene freeze....
(ade aku kisah keje aku byk back log)