ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Tuesday, March 27, 2012

ERL walk-in interview

Yeah babeh sesape yang ade bran nak acabar diri bawak lrt bole la g try...

Tarikh : 29 Mac 2012
Tempat : KLIA Arrival Hall, KL Sentral
Masa : Sesudah subuh bole g beratur tuk isi borang...

GOOD LUCK!!!!!!!!!


Saturday, March 10, 2012

Lagi 3 ari jer nak sambut anniversary yang ke 4...nak wat surprise ape ek tuk En Suami?

Thursday, March 8, 2012

Tudung Juma

Alamak weh aku da terbekenan tudung Juma ler plak...

 

Cantik tak tudung nih?Aku suke pasal de polka dot tuh...rase berseri jer muke ni bile pakai...pastu budget nanti pakai cun cam Juma ler kengkonon...hahaha sila muntah kat mangkuk tandas duduk yer...
Kalo de yang berminat nak nengok or nak membeli klik Tudung Juma

Wednesday, March 7, 2012

Penternak Kolestrol

Aku sekarang ngah jadik penternak kolestrol...Huhu semalam aku g la amik darah kat ETD (emergency trauma department) tuk cek kolestrol sebab dari kamis ritu kepala ni asyik la berdenyut...kua je result terkejut aku tengok bacaan tu 6.4...kalo ikutkan yang normal <5.2...LDL plak 1.4...stress aku memikirkannye...secara automatiknye aku terpakse lupekan makanan penternak kolestrol...huhu takpelah at least aku bole la diet kan camni...

"tompok-tompok kuning pada siku, pergelangan tangan, sudut mata atau di bahagian atas dan bawah kelopak mata. Tompok-tompok ini boleh berada dalam bilangan yang banyak ataupun satu sahaja. Tetapi perlu diingat, bukan semua orang yang mempunyai kandungan kolesterol yang tinggi dalam tubuh menunjukkan tanda-tanda seperti ini. Manakala bagi mereka yang gemuk, perokok atau mempunyai masalah darah tinggi adalah berkemungkinan besar mempunyai kandungan kolesterol yang tinggi dalam tubuh mereka"




Sunday, March 4, 2012

Terpaksa

Bertudunglah walaupun keadaan terpaksa. Solatlah walaupun keadaan terpaksa. Puasalah walau keadaan terpaksa. Kerana kewajiban itu memang kadang kala sifatnya terpaksa.



Dari keterpaksaan itu perlahan-lahan kita akan menemukan hikmah dan pada akhirnya hati pun menjadi ikhlas untuk beribadah kepadaNya. Jika harus menunggu keikhlasan hati lebih dulu untuk beribadah, sampai bila nak menunggu?


Hidayah bukan untuk ditunggu, melainkan dicari.....InsyaALLAH..


Ia ibarat makanan, jika tidak disuap, manakan ia masuk ke mulut..