ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Wednesday, August 28, 2013

Imej baru

Akhirnye daku berjumpa jugak dengan imej baru..Hehe suka bangat.Tak payah nak imej baru sangat la kan..Cume tukar penutup kepala je pun..Ade yang komen ok ade yang kata tak..Fedulik hapa aku kan asalkan aku suke & selesa..

Bershawl kite sekarang

Terus kondifen ahkak bile bershawl bandingkan bertudung bawal..Bulat?ah persetankan

Nak tau mane aku belajar lilit shawl gaya ni?

Nah tengok ni..

Tuesday, August 27, 2013

Caya jangan tak caya

Nak wat entry pantas jap..

Apakah yang ade di dalam ini?ops abaikan kakiku itu..hehe











Tak sabar la tu nak tau...













Inilah isi di dalam plastik itu.Ni barangan dari produk Savee.Dah nama pun Savee so mesti la save kan?

Korang percaya tak kalau aku cakap sume ni aku dapat dengan hanya membayar RM10?
Nak kata aku tifu la tu.Serius ini semua memang berharga RM10.
So bermakna setiap 1 berharga RM1 sahaja..Ye ini bukan tipu..Sila jangan tikam diri sendiri  & tak payah nak gonyoh sangat mata tu..Tapi barang dengan harga ni hanya terhad pada sebarang jenis mask.

Dari atas kiri:3D Paper mask (apple),sleeping paper mask(apple tree),sleeping paper mas(bitter melon),sleeping paper mas(milk),face mask(avocado),face mask(lemon vit C),face mask(aloe vera),eye mask(anti dark circle),eye mask(anti wrinkle),eye mask(anti wrinkle)

So arini aku ingat nak share ngan korang yang berminat nak dapatkan barang ni.Kepada sesiape reader blog aku yang sememeh ini aku bole tolong korang.Korang just bagi aku list mask ape antara yang kat atas tu yang korang nak lepas da transfer duit kat aku la skali dengan postage.Tapi sebelum tu kene la share entry ni kat blog korang skali.

Aku tak amik ape-ape keuntungan pun cume tanda penghargaan aku pada korang yang sudi singgah kat blog aku ni je.Tapi aku tak janji la sume barang yang korang nak tu ade.If barang separuh je ade aku akan return duit korang.Contoh kalau barang yang korang nak tu ade 5 je tapi korang bank in kat aku RM10 skali dengan postage.So aku refund la lagi RM5 tu.

Lagi satu nak bagitau aku bukan nak menipu di sini.Memang niat aku nak buat amal..hehe walaupun bukan bagi secara free cuma tenaga aku je yang aku sedekahkan.

Tapi barang ni terhad la.Sampai Jumaat ni saje.Aku akan poskan pada korang hari Isnin 2.9.2013 nanti.

Kalau korang berminat bole SMS aku kat 019-3049267.Bagi list barang yang korang nak pastu alamat & detail transaction korang.Sila transfer amaun sepadan dengan list barang skali dengan postage.
Akaun aku hanyalah Maybank no akaun 164810053676 atas nama NOOR HIDAYANI BINTI ABDULLAH..

Segala maklumat hanya kat sini eh.Jangan lak korang sms aku tanya macam-macam.Tak den layankan do..



Mimi mengada tapi sayang

Cuba korang teka Mimi ni sape?

Mimi ni kucing aku.Walaupun die jantan aku letak name Mimi gak.Mimi ni manje kemain.Sekarang ni asyik nak kene upah dokong je paling kurang sekali.Huhu tak paham aku kucing sekor ni.

Mimi ni aku jumpa masa dok sewa kat Kuala Pilah.Mase bawak die datang Putrajaya kitorang tak pakai kereta lagi.So laki aku datang naik moto.Mimi masa tu laki aku letakkan die dalam beg galas belakang tp bukak sket la bahagian atas tu bagi udara masuk.Mas tu die besar tapak tangan je dengan bau cam hayam..haha..

Nekad je masa bawak die berdoa biarlah panjang umur.Laki aku cakap die senyap je sampai Putrajaya.Ingatkan da mati ke rupenya die sedap tido sebab masa tu die memang tak sihat.Memula Mimi je yang ada kat rumah tu.Lebih kurang 4 bulan lepas tu baru aku hangkut sikit-sikit kucing dari Kuala Pilah.hehe aku memang pantang tengok kucing terbiar ni.Cepat nau ati ni sedih nak nangis.Lagi lak kalau tengok yang tak sihat tu.

Masa kecik dulu kemain garang pas die sihat dulu.Asyik nak mengigit orang je.Calar-balar tangan die keje kan.Now da jadi manja lak die.Kalau dukung tu siap lentok-lentok nak tido.Ngade sangat.Si Mimi ni aku da kasik buang telur die.Hehe mase baru balik dari klinik tu jalan siap ngengkang.Ala-ala cam orang baru pas sunat..haha

Dah nah layan pic Mimi mengada



Monday, August 26, 2013

Saya kembali

Uishh lamenye tak mengepost kat sini..hehe takde cite la nak share.Pasal raya daku pun tahun ni segan nak cite.Huhu..

Alhamdulillah rezeki Syawal ni  murah.Ade kengkawan yang order VCO Catalyst..VCO(virgin coconut oil) ni memang paling laris antara produk catalyst yang lain.Harga pun tak mahal.Cume RM39.90 tuk 60 kapsul.So tahan tuk sebulan.Tuk pengetahuan sume aku agen produk Catalyst.So kalau ade yang berminat nak cube bole order dengan aku.

So far aku amalkan rasa lesu tu berkurang la.Kalau tak time ni da menguap sakan da.Padahal baru kul 9 lebih.Paling best period yang terganggu pun back to normal.Dulu masa period tak teratur tu tak yah cakp la.Mood nak hangin 1 badan je.Huhu




Sesuai untuk semua golongan termasuk bayi dan warga emas
Khasiat:
-Rendah kandungan kalori
-Membantu meningkatkan kadar metabolisma badan seterusnya membantu menurunkan berat badan
-Sapuan luar membantu mengurangkan garis halus serta tompokan hitam
-Meningkatkan daya tahan tubuh dari penyakit kanser payudara ,kolon & rahim 
-Sesuai bagi pesakit diabetes kerana ia membantu mengawal glukosa dalam darah
-Membantu meningkatkan penyerapan kalsium yang bagus untuk gigi dan tulang
-Mencegah risiko skit jantung dan menurunkan tekanan darah tinggi
-Sesuai untuk mereka yang mengalami gangguan kitaran haid & menopaus
-Mengurangkan masalah dengkur & saluran pernafasan tersumbat
-Melawaskan pembuangan air kecil & besar
-Membantu mengurangkan kelemumur
-Membantu menambahkan susu badan(sesuai untuk ibu mengandung & menyusukan)
-Membantu mengurangkan kesan ruam pada bayi(sapuan)
-Mengurangkan masalah kulit muka berminyak 
-Menyuburkan rambut


So kalau ade yang berminat nak try tu boleh la contact aku kat 
SMS/Call:0193049267
Wassup/SMS/Call:0187746645(tapi sementara ni jgn contact no ni sbb fon aku g anta repair)


Thursday, August 1, 2013

Terbaik dari ladang

Baru jap tadi ade x-staff sini datang berjual daging salai same ikan keli salai.Hakak pe lagi lelaju la sambar.Paling kelas datang khas dari Seri Menanti Kuala Pilah ko..Perghh berselera aku berbuka petang ni karang.Terlekat-lekat lagi bau salai tu kat tangan ni ha..

 Daging ni nak masak lomak cili api nismilan campur ngan kentang jela.Kang pelik-pelik laki aku tu bukan makan

Ikan keli ni lak masak lomak cili api gak tapi perah asam limau.Perghh terangkat bontot

Cane aku tak cecepat rembat.Daging tu 1 bungkus RM6.Polystren tu lebar tapak tangan.Yang ikan tu plak RM5.50 tuk 2 ekor.Ikan lak takde kecik sangat.Tak sabau lak nak masak.

Nanti da masak aku share eh..Resepi jela pun