ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Tuesday, January 24, 2012

Bau ketiak suami penenang stress

Aiyakk tajuk n3 kali ni agak panas..kali ni aku nak bawa fakta ni yer pasalnye memang aku da try...korang percaye tak bile korang ngah stress even tak stress pun bile korang cium bau ketiak hubby korang maka akan berterbangan la sress itu...tapi berpade2 la kalo nak cium pun kan...jangan la pulak mase die baru balik dari joging ketiak ngah nangis tu korang terus g cium...itu bukan menghilangkan stress tu mendatangkan penyakit namenye...ICU tempatnye nanti...


Bahagian Biologi Manusia di University Pensylvania beberapa tahun lalu. Kajian yang dilakukan kat sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan dan melancarkan perjalanan haid. Menurut laporan The American Biology Journal of Reproduction, sebelum ini bau ketiak lelaki yang sengaja " diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya. Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur. Hasilnya sungguh unik.Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang.

Pasni bile stress je bole la cium ketiak suami masing-masing...tp kalo yang belum kawin tu jangan plak nak g cium ketiak suami orang lain..hikhikhik...artikel ini ditujukan khas buat pasangan yang sah bernikah yer...

1 comment:

  1. tapi betul gak..spot feberet laki ku tang ketiak nya la...masham tapi best hahaha

    ReplyDelete