ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Wednesday, May 15, 2013

I like organizing...

Aku sekarang ni ngah gile organize segala mak nenek kat rumah tu.Ni gara-gara terpengaruh ngan suesukasusun..Terus aku pun hari-hari dok gugel cari idea menyusun atur ni..Ewahh suke sangat aku..Ahad ritu pun bangun awal.Tak plan pun memula nak mengemas sangat.Alih-alih cuci bekas-bekas dalam gobok tu siap jemur ko bawah matahari..Over aku..Pastu terus teringat orang dedulu kan kalau wat kuih raya bekas yang nak simpan kuih tu jemur dulu bagi kene pancaran matahari.Motipnye biar kuih tahan lama tak cepat lemau or berkulat..Siap dengan periuk rice cooker tu aku jemur.Hahaha pasal de akak kat opis aku ni bagi petua tu biar nasi tak cepat basi.Yang ni aku tak tau betul ke tak pasal ritu nasi tak sempat basi da abis makan.Hahaha..Melalut suda

Aku nak share ngan korang some blog yang aku refer tuk curik idea.

http://pinterest.com - Ni memang best.De nampak tadi idea shoe hanger..Tu next projek aku la..

http://suesukasusun.blogspot.com/ - Pencetus idea aku

http://susunatursioca.blogspot.com/ - Blog ni pun bagus tau..Sekarang de contest organizing.Bole la korang join

Tu antaranya la yang aku wat refer.Banyak lagi tapi tak larat den nak letak kat sini.Soon aku update projek aku yang da berjaya tu..Serius weh da siap tu kan tenang je jiwa ni rasa nak masuk dapur.Kalau boleh nak tido kat dapur tu..Hahaha..

Kene kejar..


Sape kat sini pernah jumpa ngan pakcik ni?Kalo area KL memang selalu la bole jumpa dengan pakcik ni.Pakcik ni ilmu matematik die memang mengkagumkan eh betul ke eja ni?Aku pun tak sure yang die ni weng ke tak.

Ok aku bukan nak cite sangat pasal pakcik ni.Cume dulu aku pernah de skandal kaitan ngan pakcik ni.Cite die camni.Masa tu aku ngan 2 orang kawan aku masa keje kat CIMB Jln TAR dulu ngah jalan lenggang mak Jah bawak perut pas lunch kat Maju Junction.Kebetulan lak masa tu kitorang sume memang free hair.Masa tu pakcik ni kebetulan ade kat situ.Ko tau boleh lak die jerit kat kitorang cakap "ape punye pempuan ni tak pakai tudung tak tutp aurat...blablabla"..Hahaha lawak masa tu kitorang memasing da kelam-kabut nak lintas lelaju jalan nak lari dari pakcik ni.Sesambil tu memasing cakap weh jalan cepat weh kang die ikut masuk building tu mampos kite..Hahaha kalo ingat balik memang lawak la masa tu.Malu pun de jugak pasal kene tegur camtukan.