ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Thursday, April 18, 2013

Sepanjang perjalanan balik keje..

Rini aku balik lambat.....5 min dari biase...hehe sebabnya aku da shut down pc pastu akak checker tu srh aku amend keje yang aku wat pagi tadi..arghh stress tau bile semangat nak balik da angkat bag orang kacau..so aku terpakse gak la wat sebab die da kate kalo bole nak rini la sebab sok akak cuti...aku pun ngan sepantas kilat on balik pc..nasib la 5 min je siap...trs shut down pc jalan lelaju menuju ke LRT..laju gila aku jalan dan selamat dapat naik LRT time yang biasa..

Turun kat BTS de lak orang edar sample shampoo Dove..Aku tengok orang lain takut-takut je nak amik..Takut leteww nanti orang tu nak interview dorang..Perasan lebih je dorang tu..Tapi tidak aku.Aku tanpa segan silunya slumber je amik bile die hulur pastu lelaju simpan dalam beg sebab jalan depan sikit de lagi yang ngah edar..Hehe amik lagi...Buruks perangai kan?tapi da barang free kan amik jela..Bole gak pakai bile nak travel nanti..

  Hehe orang tamaks tak selalunye rugi
 
Aku memang drive pastu tinggal kete kat Putrajaya Sentral..Parking RM2/entry je..Masa nak balik tadi jalan area fasa aku tu de plak kucing melintas..Aku da nampak tu terus la slow nak bagi die lepas dulu..Tapi yang tak tahannya Cik Kucing tu bole plak melenggang kangkung...Meter aku sampai speed 20 je...Alahai cik kucing..Tapi elok je die sampai kat hujung tu bas pun lalu...Alhamdulillah die selamat..
 
Sebelum naik tu aku singgah jap kedai nak cari telur..Masa nak bayar tu lelaki depan aku ngah bayar air kacip Fatimah ngan barang-barang lain..Hehe tau ler rini malam Jumaat kan..Hehe..
 
Ok tu je pun nak cite..Dadada

Buah & kanser?

Alamak dengar kanser je sure arr takut..Yela kita zaman sekarang ni kan memang sangat terdedah kepada bermacam-macam penyakit (chewah ayat aku)..So kita memang kene selctive bab makanan ni kan?Kalau bole amik yang organik je..tp tu la healthy food memang mahalkan?Kalo pikir bab tu memang la rase cam membazir je..Tapi bak kata orang melayu la "Prevention is better than cure"...ngeee

Mesti boring kan korang nak sambung baca entry ni...Mesti da ingat aku nak promote barang ler tu..kan3??manede la..aku just nak sharing ngan sume yang singgah kat blog ni..info pasal buah & air liur..ni penting korang mesti baca..So ni panduan tuk kita pasni..


Air Liur+Buah = Obat Cancer"

Dr. Stephen memperlakukan pasien sakit Cancer dgn cara yg "un-ortodoks" & banyak pasien Sembuh!

Ia percaya pd penyembuhan alami dlm tubuh terhadap penyakit.

Obat utk Cancer sudah ditemukan!

Anda percaya?

Saya berdukacita bagi pasien cancer yg meninggal di bawah perawatan konvensional.

Pasien cancer tidak seharusnya mati !

Menurut DR. Shu, 3 generasi Sinshe di Taiwan:

Makan buah segar dan caranya!

Ini sangat informatif!

Umumnya makan buah berarti membeli buah, cuci, memotongnya & masukkan ke dalam mulut kita...

Tapi tidak semudah yg kita pikirkan! Pengetahuan penting bagaimana & bila harus makan buah.

Cara yang tepat makan buah;

* TIDAK MAKAN BUAH-BUAHAN SETELAH ANDA MAKAN..!!

* BUAH HARUS DIMAKAN PADA SAAT PERUT KOSONG.

BUAH ADALAH MAKANAN PALING PENTING!

BAHAYA! Buah bercampur dengan makanan lain akan membusuk & menghasilkan gas sehingga lambung akan kembung!

Menurut penelitian Dr Herbert Shelton;

Jika Anda telah menguasai cara yang benar makan buah2an,

Anda memiliki;

umur panjang,

selalu sehat,

Penuh tenaga,

Tubuh dan fikiran jadi nyaman & berat badan normal.

Makan buah yang utuh segar dan bersih (Bukan buah/Jus dalam bungkusan/botol Plastik) lebih baik dari pada minum jus.

Tapi jika terpaksa minum jus, maka minumlah seteguk demi seteguk secara perlahan, karena Anda harus membiarkannya bercampur degan air liur Anda sebelum menelannya.

MINUM AIR BATU SETELAH MAKAN = KANSER!!

Air dingin akan membuat makanan yang berminyak menjadi solid (beku)!.

Hal ini akan menghambat proses pencernaan.

Ketika 'lumpur' tersebut ber reaksi dengan asam, maka akan jadi lemak bertoksin(Racun) & berbaris di dalam usus dan terserap dengan sangat cepat! Sehingga menyebabkan Cancer!

Cara Terbaik adalah;

* Minum air hangat setelah makan
* Makan buah segar saat perut kosong.

(Buah + Air Liur Manusia = Obat Cancer).
Menurut penelitian Dr Herbert Shelton;

Jika Anda telah menguasai cara yang benar makan buah2an,

Anda memiliki;

umur panjang,

selalu sehat,

Penuh tenaga,

Tubuh dan fikiran jadi nyaman & berat badan normal.

Makan buah yang utuh segar dan bersih (Bukan buah/Jus dalam bungkusan/botol Plastik) lebih baik dari pada minum jus.

Tapi jika terpaksa minum jus, maka minumlah seteguk demi seteguk secara perlahan, karena Anda harus membiarkannya bercampur degan air liur Anda sebelum menelannya.

MINUM AIR BATU SETELAH MAKAN = KANSER!!

Air dingin akan membuat makanan yang berminyak menjadi solid (beku)!.

Hal ini akan menghambat proses pencernaan.

Ketika 'lumpur' tersebut ber reaksi dengan asam, maka akan jadi lemak bertoksin(Racun) & berbaris di dalam usus dan terserap dengan sangat cepat! Sehingga menyebabkan Cancer!

Cara Terbaik adalah;

* Minum air hangat setelah makan
* Makan buah segar saat perut kosong.

(Buah + Air Liur Manusia = Obat Cancer).