ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Friday, April 12, 2013

Adu aduan mengadu

Tetibe aku teringat satu kes yang aku sendiri lalui dalam tahun 2003..amboi da 10 tahun rupanya kes tu..korang mesti da tak sabar sangat nak tau ape cerr kan..kepochi sangat..

Cite die camni.Dulu aku keje kat 1 tempat ni.Aku kenal la sorang pempuan ni.Die couple ngan orang kampung aku kawan baik plak ngan Paksu aku (da arwah pun sebab accident pas frust ngan awek die ni mintak putus tunang).Masa raya tu dia ade la datang beraya kat rumah kitorang kat kampung Melaka.Rumah mak aku kat Melaka tu da jadi cam tempat berkumpul adik beradik belah mak kat situ bila raya pas tok nenek aku meninggal..

Masa kawan Paksu aku ni datang die ade la dorang plan nak g 1 tempat ni which is area kampung dak pempuan ni la..Pastu mase aku da start keje pas cuti raya tu de terserempak ngan pempuan ni..So aku pun excited la cite kat die yang ritu BF die datang rumah aku beraya.Pastu aku cite gak yang dorang plan nak g area kampung die..Aku plak siap bole tanya BF die ni de singgah tak rumah die bawak geng?Pempuan ni jawab takde pun ngan muka selamba.Pas borak jap tu memasing g masuk tempat keje memasing.

Masa on the way g tempat aku tu member aku sigung kata "nape ko cakap kat die pasal tu.Ko tau tak die tu cepat merajuk tu nanti mesti gaduh ngan Bf die." Aku mane nak tau kan die jenis camtu.Dalam seminggu pastu abang ni die datang kat meja aku masa aku ngah keje

Him: Apsal ko bawak mulut cite kat awek aku pasal benda tu.Ko memang suke eh tengok kitorang ni bergaduh?

Aku: (Terkejut sangat tetibe kena serang camtu)Saya mintak maaf banyak-banyak kat abang. Saya ni takde niat ape-ape pun cite ngan akak TUT tu.Saya rasa macam takde ape pun.

Him: Abis sekarang camne?Aku nak ko pegi cakap dengan die sendiri.Pegi setel dengan die.Aku paling tak suke la orang masuk campur nak rosakkan hubungan aku.

Masa ni memang aku da menangis.Bukan sket-sket setakat bergenang air mata tapi da tahap banjir. Sambil mulut tak abis-abis minta maaf kat die.

Him: Sekarang aku tau ko pegi mintak maaf dengan die...(Die terus blah.Maybe cuak pas tengok aku da menangis mase tu)

Aku tak tau la die perasan ke tak yang aku ni anak buah kawan die.Yela orang tgh marahkan masa tu.Yang pasti die memang sayang sangat kat awek die tu.Aku malu sangat masa tu kene serang depan orang.nasib la masa tu tak ramai sangat.Aku nangis tu pun maybe sebab aku rasa dimalukan.

Sekarang aku da lama maafkan abang u tapi tidak pempuan tu.Jahanam

Apepun kes ni memang bagi pengajaran kat aku.Kalau aku tau sesape yang couple pastu memang kenal couple tu aku da tak pernah cite lagi even ade gak aku pernah ternampak ade yang kuar ngan orang lain.Aku anggap yang aku tak nampak scene tu.