ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Wednesday, September 2, 2015

BOROS???Jom kawal cara Islam

Pic aku snap dari paper Utusan Malaysia 

Benarlah Islam agama yang mengajar apa pun tatacara kehidupan sampaikan nak berbelanja pun Islam ajar cara supaya kita tak boros.
Asalkan dibaca dengan yakin dan penuh pergantungan kepada Allah maka dengan doa ni akan menjadi sebaik-baik cara mengawal sifat boros kita dan kerambangan mata kita bila tengok sane sale sini sale.
Cara dia senang je sebelum melangkah masuk mall tu ke sebelum login id dengan password masa shopping online baca ayat ni dulu.

"Tiada Tuhan melainkan Allah, Yang maha Esa, tiada sekutu bagi-Nya, Keupayaan-Nyalah segala kerajaan dan  milik-Nyalah segala pujian. Dia yang menghidupkan dan Dia yang mematikan. Di dalam tangan-Nyalah  segala kebaikan dan Dia berkuasa atas segala-galanya."



3 comments:

  1. tq dik kongsi....inshaa Allah akan akak amalkan time pegi mall nanti

    ReplyDelete
  2. Familiar ayat ni....hihihi..kalau nak senang jgn langsung g mall besar2...g 99speedmart tu je.kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masalahnya bila masuk mane2 pun ada jugak amik benda yang takde dalam list

      Delete