ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Wednesday, September 2, 2015

Almaeda Arab Cuisine, Ayer 8

Aku ngan Nas memang kaki nasi arab.
Aku kurang sikit kot tapi Nas memang seminggu sekali sebut nak makan nasi arab.
Nasi arab tau jela sekali makan berdua pun dah RM50++..
Tapi sekarang kitorang dah jumpa port baru sedap kena ngan selera aku sekali makan baru RM30++ kalau order nasi mandy ayam la.
Yang penting no GST and service charge.
Ape ko makan itu ko bayar.
Dalam seminggu lebih 3 kali kitorang pergi.
Restoran ni memang agak tersorok sebab lokasi dia dekat LG Ayer 8.
Walaupun tersorok restoran ni menghadap tasik Masjid Besi Putrajaya.


 Senarai menu page 1

Senarai menu page 2

First time datang kitorang try ni makan bertiga cukup.kenyang

Tau restoran ni wujud pun masa tu lepas bawak mak aku shopping kat Mydin.
Mak aku cakap kita makan kat luar jela malas nak masak tengahari ni.
Bila ade mak ni lah nak manja-manja makan masakan mak.hehehe
Ok jom bawak mak kat tempat baru.
Dah 2 kali die datang makan kat Laman Perdana sebelah JPM tu.
Masa makan kat Laman tu mak aku nak makan satay tapi masa tu order tak siap-siap.
Order satay pun tuk sampingan je.
Memandangkan malam tu tak dapat makan jom kita cari kedai yang de jual satay.
Giler ko makan satay tetengahari cam pelik lak aku rasa.
Sampai Ayer 8 kitorang masuk Teh Tarik Place kat ground floor sebelah Bank Rakyat.
Dah duduk pun tunggu waiter anta menu tapi da dekat 5 minit tunggu waiter buat cam tak nampak je plus tak tau nak makan ape kat sane kitorang pun decide keluar.
Try kita pegi LG lak tengok ape ade.
Sekali nampak kedai nasi arab.
Aku tanya kat mak die boleh ke makan nasi arab sebab ni first time try.
Mak pun kata ok so on jela makan kat Al Maeda ni.

See takde tax ape-ape pun

 Kali ni datang bawak adik ngan wife die yang tengah sarat tu.
Mak aku la mase first time makan tu die dah sebut ok nanti kita ajak Wan makan sini lak.
Kena la selera mak aku yang first time makan nasi arab.

Tukang amik gambar menyorokkan diri

Belanja muka tuan blog dengan anakanda

Mummy and daddy to be
Try pulak order kambing pun sedap lembut

Tengok mak aku beria mencedok banyak mak aku makan.Die lately tak bape nak selera makan maybe faktor umur kan.

Dikenalpasti sebagai hantu nasi arab.Die je tambah samapi 3 kali okeh

Budak ni pun same cam bapaknye nampak nasi sampai bising mulut nak mintak suap kat die..

 Foto kami sekeluarga.Makan haritu ditaja oleh encik suami yang perniagaan bundlenya masyuk.
Alhamdulillah semoga semakin maju jaya.

Tq D sebab masih meletakkan kami anak bini dalam hati kamu..
Auwwww 

Banyak die makan malam tu. 
Asal aku suap die nganga








3 comments:

  1. lieya pun peberet nasi arab nie.... sebab nasi tu berase kan...budak2 pun akan makan byk jek sbb nasi tu sendiri ade rase n tak pedas...lieya mesti pilih lamb mandy...mbeeeeeeekkkk ekekekekeek

    ReplyDelete
  2. Sedapnya nasi arab!

    Jemput sertai segmen di blog VitaminSuci. TQ!

    ReplyDelete
  3. bagosnye kalau restoren ni dekat...tapiiiii...jauh le pulakkk....agagagaaga....melepas den....hahaha....akak selalu makan nasi arab kat air keroh dik pastu nasi dia putih je takde kaler2 oren camni pon....mahal pulak tu

    ReplyDelete