ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Sunday, May 19, 2013

Mencari insurans kereta

Aku ni baru nak masuk setahun pakai keta.Ilmu pasal keta ni zero.So ujung bulan 7 ni baru nak setahun.Hoii la sangap gak sebab time raya kan masa tu.Mana nakpikir budget tuk raya pastu nak renew roadtax lagi.So dari sekarang aku da start survey mane 1 syarikat insurans yang offer murah & berbaloi ngan apa aku bayar.

Memula ingat nak teruskan je ngan insurans skrg.Takaful Malaysia kot taksilap aku..Haha nampak sangat jenis yang tak amik peduli sangat..Aku de gak tanye2 orang biase kalo nak renew roadtax tuk tahun kedua tu nak budget dalam bape?Ade yang kata dalam RM1300 camtu.Ok la sebab aku pun de standby duit pun dlm 1k.So tinggal nak tambah balance jela.

So ritu dapat quotation dari AXA.Net premium RM989.12.Siap cover windscreen.Aku memang nak cari insurans yang de cover windscreen.So ni aku rasa cam da ok kot.

Recommended Agreed Value: RM37000
Gross Premium: RM1185.50
Less 25% NCD: RM296.38
Windscreen (RM600): RM90.00
Stamp Duty: RM10.00
Net Premium Payable: RM989.12

Kat sini aku nak share website yang bole bantu korang tuk wat semakan insurans.insuranceinfo.com.my.Hopefully boleh membantu la sket-sket kan.

Ni contoh yang calculation yang aku wat.Aku compare ngan harga yang AXA offer tu kire tak banyak la beza pun kan.


Tapi aku still ngah survey mana yang better tuk aku pilih.Kalo korang de suggestion bole la tolong aku nak buat pilihan.

1 comment: