ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Friday, July 26, 2013

Terbest foundation I ever use

Aku bab-bab barang mekap ni memang tak berape pandai la.Aku lebih suke penjagaan macam pakai scrub pastu masker dah tu pakai toner pakai lak moisturizer.Haa camtu la maksud aku.Tapi takde lah sampai aku tak mekap langsung cuma bila kita da jaga kulit tu bila tempek bedak ke bagai baru la nampak cam natural.Ko bayangkan kalau kulit berkerak pastu tempek lak lagi dengan segala foundation compact powder cane lak jadiknye rupe tu kan?

Macam aku sekarang pas da wat rutin cuci scrub pakai mask sume tu aku akan pakai toner kasik tutup balik pori-pori yang da terbuka tu.Toner ni penting eh korang jangan tak pakai lak sebelum nak sapu moisturizer tu.Pastu baru pakai foundation then compact powder.Pakai lip gloss kalau rajin bercelak.

Tapi satu-satunya foundation pertama yang aku pakai pastu terus jatuh cinta pandang pertama gituu 
adalah:


 
Yes ini lah satu-satunya produk yang da buat aku jatuh cinta.


Apsal yang aku suke sangat dengan foundation ni kan?Pasal bile pakai tu tak terasa berat kat kulit tu tau.Maksudnya kan ada sesetengah produk tu kalau kite pakai rasa macam tak bernafas je kulit tu.Tapi ni ringan sangat pastu kalau nak pakai compact powder pun tak payah banyak-banyak.Just pakai nipis je.Tu pun da nampak elok.Macam aku aku pakai yang natural.Macam kulit gelap boleh gunakan beige.Reason sebenar aku pilih foundation ni sebab die ada royal jelly extract.Haaa bile pakai tu memang lembut je terus rasa kulit.Lembut bukan sebab aku rajin scrub je tau..Sebab memula aku try pakai ni mase tu muke da seminggu lebih tak scrub pasal scrub abis.Pakai je terus rasa lembut.Ini bukan tifu punye maaa..Plus muke aku pun takde  berminyak.Tu lah pasalnye aku kata aku jatuh cinta kali pertama pakai tu.Lagi 1 ni produk Jepun.So boleh la verangan time pakai tu jadik awek-awek Jepun sekejap..Haha


Tengok tu nampak homey-homey je kan?haha iye kan jela..

Ok meh sini nak share harga die.Ok harga memang mahal la.Satu ni je harga da RM198..Ok tanjat boboi kan?Hehe don't worry my dear.Sebab sekarang tengah promotion.Beli 1 pastu yang 2nd tu korang da bole dapat diskaun 50%.So kalau nak try tu boleh la ajak member share.Aku ritu pun share so dpt la beli murah sikit.




Ok meh nak tunjuk sket kandungan die.

Adunan Eksklusif Pigmen Mineral

Kandungan mineral semulajadinya memberikan perlindungan SPF untuk mencegah proses penuaan akibat pendedahan terhadap cahaya. Lebih istimewa lagi, teksturnya yang halus memudahkan sapuan yang sekata ke kulit wajah.

Kebaikan:
  • Menyerap minyak yang berlebihan
  • Membenarkan kulit bernafas
  • Sebagai lapisan pelindung wajah (memantul semula sinaran UV supaya tidak meresap masuk ke dalam kulit)
  • Ejen anti-keradangan kulit
  • Menghaluskan kulit wajah

Ekstrak Jeli Raja dan Kolagen

Kaya dengan mineral halus, asid amino dan enzim yang melindungi kulit.

Kebaikan:
  • Merangsang rejuvenasi kulit wajah melalui proses pembinaan kolagen
  • Meremajakan wajah
  • Mengekalkan kelembapan kulit wajah
  • Menghaluskan liang-liang roma
  • Ejen anti-oksidan, melawan keletihan dan tekanan kulit

Squalane & Cape Aloe

Minyak Squalane daripada minyak hati ikan yu dan Cape Aloe merupakan ramuan aktif yang kuat dari segi kuasa resapan.

Kebaikan:
  • Sebagai pelincir permukaan kulit wajah
  • Mengimbangi penghasilan sebum kulit
  • Melembap dan menyegarkan kulit sepanjang hari
  • Menenangkan kulit wajah
  • Merangsang proses pembaikan sel-sel kulit wajah

Ni aku ada berita baik punye..Kalau korang nak dapat harga yang cun terbaekk cari aku.

Yani 
0187746645 SMS
intandayani@gmail.com

1 comment:

  1. i tak suka sangat pakai bedak ni sebab bau dia kadang buat sesak nafas huhu pelik tapi benar >.<

    ReplyDelete