ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Tuesday, October 29, 2013

Menu atkins

Ahad ritu aku g Aeon Big Alamanda.Dulu kan Carrefour.Biase Carrefour kan kul 8 pagi da bukak.Aku ni laki bini kemain la awal pegi.Kul 9 kitorang da kua rumah.Siap sampai kat Alamanda kul 9.15 pagi.Sekali masuk tu apsal tak ramai orang ni.Awal lagi kot kan hari Ahad lak tu.Konfidennye kitorang terus hala ke Aeon Big tu.Sekali tutup lagi padahal masa tu baru 9.20.So ape nak buat ni?Ok g bayar kete dulu pastu ape nak buat ni?Nak breakfast kat Mc D ape nak makan sebab aku tengah diet kan..Last kitorang lepak je dulu kat tepi kolam luar tu tunggu bukak kul 10.Macam hapa je plak kene menunggu bukak kedai..

Rezeki aku ritu dapat la aku baby salmon sekor RM14.90..Haku ni kan orang hulu mane la pernah makan ikan salmon.So kegayatan aku pun rembat la 2 ekor sampai salah tengok harga.Memula ingatkan sekilo RM14.90 itu yang terus kaut 2 ekor.Sekali rupanya sekor RM14.90.Ok takpelah.Balik terus grill.Homaigad bak kata Peej sedapnye la rupenya isi ikan ni.

Aku just taburkan mix herb dengan blackpepper ajishio tu.Pastu brocoli lak aku stir fry dengan seulas kecik garlic perasakan dengan blackpepper ajishio gak.Siap hanya dalam masa 20 minit kalau tak potong ape lagi la..Nak makan tu curah sos nandos hot.Yummyy

Ni plak aku bawak bekal semalam.Ikan masih resepi yang sama.Kali ni aku makan dengan coleslaw buatan sendiri hanya gunakan kobis & mayonis cerah sket sos nandos & blackpepper ajishio.

Sejak beratkins ni aku ketagih dengan sos nandos tu pun aritu g makan kat nandos terus tekak ni asik mintak nak makan nandos.Mane mampu tiap hari makan nandos.Nasib la sos die ade jual so beli sos tu je pastu perap sendiri.Lagi sodap okeh wat sendiri.

3 comments:

  1. dear... kurang kan penggunaan ajishio tau...sifu atkins cakap die agak high carb and masin so takot water retention....pakai pure blackpepper better :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok dear..Pasni memang da tak nak pkai ajishio..

      Delete