ADANI AKIKO SHOP

Agen sah Fame Cosmetics, Melure Perfume dan produk kecantikan Seqy Beauty. Untuk merasai kehebatannya hubungi 018-7746645. Tester disediakan untuk anda sekitar Putrajaya.

Friday, April 19, 2013

Orang ke TUNGGUL ke atau ape?

Korang pernah tak jumpa ngan orang yang betul-betul tunggul or patung bergerak..Yes aku memang pernah dan baru je kejap tadi jumpa ngan orang yang macam ni..

Sampai ati kan aku cakap camtu..Memang sampai hati sangat aku cakap die camtu..Sebabnye tadi die anta la dokumen nak submit kat unit aku ni.Cam biasa la sebelum nak terima dokumen tu kene la check dulukan complete ke tak..Skali aku tengok dokumen tu cam de sikit pelik..Mulut aku ni sibuk la dok tanya die dokumen tu camni-camni ke?Sambil tu aku selak-selak la dan de jeling-jeling die sikit.Aku memang camni kalo cakap ngan orang.Aku mesti nak tengak orang tu respon ngan ape aku tanya or cakapkan..Tapi punye la aku dok tanye die langsung da la tak jawab bole pandang kat tempat lain seolah-olah memang tak dengar aku cakap..So aku anggap maybe die OKU CACAT PENDENGARAN kot..

Sebabkan aku ni orang baru kat unit ni aku pun g la tanya kat senior dokumen tu ok tak.Sambil tu aku tanya la kat senior tu "orang tu memang PEKAK ke?" "Takde la die memang camtu..Memang tak peduli kat orang"
Aku pun owh ok..Tapi hello TUNGGUL ko tengah berurusan ngan aku so kene la ade komunikasi..orang pekak bisu pun pernah la berurusan ngan aku tapi die tetap nak berkomunikasi dengan cara menulis..Arghh pelik tul manusia kat dunia ni kan..Untuk yang first time jumpa cam aku ni memang la rase pelik sangat..Tapi ni la realiti..

2 comments:

  1. huhu i akan jadi tunggul kalau i badmood atau malas nak layan haha

    ReplyDelete
  2. kadang mmg mls nak lyn gak tp tgk situasi la kan

    ReplyDelete